TRAJECTÒRIA

La companyia Dei Furbi va ésser fundada per Gemma Beltran l’any 2002. Des de llavors ha creat i posat en escena nou espectacles amb la companyia.

El primer espectacle Scherzo estrenat el mateix any al festival Grec va rebre una gran acollida tant a nivell de crítica com de públic i va ser l'inici d'una sòlida trajectòria professional de la companyia que en la mateixa línia de creació col·lectiva i a la manera de la Comèdia de l'Art va estrenar i girar Divertimento al 2003 i Tocata i Fuga en el 2005. A 2006 la companyia Dei Furbi per primera vegada fa una adaptació de l'obra de Pierre de Marivaux L'illa dels esclaus.

Al 2008 torna amb una proposta de creació col·lectiva Homes de Shakespeare per la qual va ser premiada Gemma Beltran amb el tercer guardó com a millor direcció dins el 13º Certamen Nacional de Directoras de Teatro de Torrejón de Ardoz (Madrid 2010), aquest espectacle, va fer dues temporades a Barcelona i gira per Catalunya i la resta del territori Espanyol.

A finals de 2009 la companyia estrena Asufre al teatre Tantarantana, del que farà una segona temporada al Capitol de la Rambla i encara una tercera temporada a la Biblioteca Nacional de Catalunya. Aquesta creació va ser guardonada amb el primer premi a la millor direcció a la 14ª Edició del Certamen Nacional de Directoras de Teatro de Torrejón de Ardoz (Madrid, 2011)

El 2013 estrenen La Flauta Màgica – Variacions Dei Furbi, és una versió a cappella de l’òpera de Mozart que ha estat de gira a Espanya i a l'estranger amb gran èxit. Va ser premiat com el Millor Espectacle Musical dels Premis Max 2014.

El 2014/15 estrenen Trilogia MozArt –Cossì fan Dei Furbi. També una versió a cappella de la Trilogia de Mozart amb DaPonte que ha estat de gira a Espanya i a l'estranger amb gran èxit.

2017 estrenen  Oklahoma dins el Grec 2017 Festival de Barcelona, al Espai Lliure del Teatre Lliure. Els mons de Kafka, de Lewis Carroll, del dramaturg Luigi Pirandello i Calderón inspiren aquesta creació escènica sobre el teatre i la vida

La companyia Dei Furbi, es caracteritza des dels seus inicis per la creació a partir de la perspectiva que ofereix la pràctica teatral relacionada amb la tradició de l'actor com a centre de l'acció dramàtica.

La companyia destaca per la seva vitalitat, energia i ritme en la utilització d’un ampli ventall de recursos actorals com la dansa, el cant a cappella, l'esgrima i la màscara sempre fusionats en la interpretació tant gestual com de text. El seu recorregut es basa en la creació fonamentada en la revisió, actualització i sovint la perversió dels temes universals, amb un to deliberadament còmic i alhora profundament humà.

Premis de la companyia DEI FURBI

· Premio do público 2015 de la Mostra Internacional de Teatro Cómico e Festivo de Cangas per La Flauta Màgica.

· Premi Max 2014 a millor espectacle musical per La Flauta Màgica.

· Premi Guineueta 2014 pel millor espectacle professional del Teatre Zorrilla de Badalona per La Flauta Màgica.

· Premi Butaca 2013 a millor actor de Teatre Musical per Toni Vinyals a La Flauta Màgica.

· Primer premi a la millor direcció per l’espectacle Asufre! en la 14a Edició del Certamen Nacional de Directoras de Teatro de Torrejón de Ardoz, 2011.

· Tercer premi a la millor direcció per l’espectacle Homes de Shakespeare en la 13ª Edició del Certamen Nacional de Directoras de Teatro de Torrejón de Ardoz, 2010.