Dei Furbi

Actuals

La Flauta Màgica - Variacions Dei Furbi

Es tracta d’una adaptació lliure de l’òpera de Mozart La Flauta Màgica que fa la Companyia Dei Furbi, sota el subtítol Variacions Dei Furbi. Una versió de teatre i música “a cappella”. És a dir, només veus. La part instrumental passa també a través de les veus i els cants dels intèrprets en unes polifonies adaptades i originals per a aquesta proposta.

+ info

Trilogia Mozart - Così fan Dei Furbi

La companyia Dei Furbi sota la direcció de Gemma Beltran, continua la recerca de llenguatge escènic poètic, líric i visual (sempre salpebrat amb bones dosis d’humor) amb una combinació de teatre i música a partir de la síntesi de les tres operes que van crear conjuntament Mozart i Da Ponte.

+ info

Oklahoma

Gemma Beltran / Dei Furbi- Oklahoma va ser estrenat el 19 de juliol al Teatre Lliure - Espai Lliure dins la programació del Grec Festival de Barcelona 2017 i Temporda a Barcelona, Teatre Akadèmia del 20 de setembre al 15 d'octubre .

 

La crítica ha dit (fragments):

‘Talent, enginy, virtuosisme dramatúrgic i actoral i autenticitat.' 'La companyia Dei Furbi ens regala, tot celebrant el seu quinzè aniversari, un espectacle insòlit i que toca la genialitat.                                                                                                  ’Ferran Baile, RECOMANA 23/07/2017  

‘Un espectáculo tan inusual como inspirado que divierte a través de la reflexión escénica'. 'Un trabajo delicado y hábil y totalmente rotundo el éxito de inclusión multidisciplinar.’                               Fernando Solla, EN PLATEA 21/07/2017

"Anna Alborch, Robert González i Toni Vinyals, fan un treball acuradíssim de cada moviment i so que fan tan corporalment com auditivament, sense deixar perdre cap detall."                                                     Espectáculosbcn.com


Oklahoma

Els mons de Kafka, de Lewis Carroll, del dramaturg Luigi Pirandello i Calderón inspiren aquesta creació escènica sobre el teatre i la vida. Parteix d'una obra inacabada de Kafka que es va publicar de manera pòstuma, Amèrica (o El desaparegut) on, a l'últim capítol, apareix El Gran Teatre d'Oklahoma.

Com el protagonista de la història de Kafka, els personatges del nou muntatge de la companyia Dei Furbi, tres actors en atur, llegeixen una oferta del Gran Teatre d’Oklahoma, on s’oferiex la contractació de qualsevol persona disposada a representar el paper de sí mateixa. Però, és possible fer teatre quan no cal interpretar? On és aleshores la frontera entre la vida i el teatre? Això és el que es pregunten els protagonistes de la nova obra de Gemma Beltran, que empelta en la història de Kafka altres creacions del mateix autor (El procés, El castell i La metamorfosi), referències a obres de Lewis Carroll (Alícia al país de les meravelles), de Pirandello (Sis personatges en cerca d'autor) així com La vida es sueño de Calderón.

Un seguit de músiques especialment arranjades per ser interpretades sense cap més instrument que la veu humana, i un muntatge escenogràfic volgudament auster, és tot el que necessiten els integrants de Dei Furbi per recrear la història d'un teatre que, de fet, és una al·legoria del món sencer, un gran escenari on tots som observats i tots hi estem exposats.

Algunes de les músiques i cançons que escoltarem a tres veus a capella:

“El vol del borinot” de Rimsky-Kórsakov
La Cucaracha” anònim popular (versió cant gregorià i versió divertimento).
“Homenatge” a Janis Joplin.
“Soave sia il vento” de Mozart

Oklahoma és l'últim muntatge de Gemma Beltran i Dei Furbi, una companyia coneguda especialment per la posada en escena de La flauta màgica, versió a capella de l'òpera de Mozart, Premi Max de teatre musical l'any 2014. També han signat muntatges com Trilogia MozArt, on es combinava en una sola obra elements de tres òperes de Mozart (Les noces de Fígaro,Don Giovanni i Cosí fan tutte), el cabaret Asufre, Homes de Shakespeare, L'illa dels esclaus, Tocata i fuga, Divertimento o Scherzo.

L’equip Dei Furbi continua amb Oklahoma la recerca d’un llenguatge escènic poètic, líric i visual, amb certes traces d’humor.

Sempre mostrant un interès particular en els processos creatius, a partir de la perspectiva que ofereix la pràctica teatral relacionada amb la tradició de l'actor com a centre de l'acció dramàtica.

Dei Furbi celebra 15 anys d’ escenaris al Grec Festival de Barcelona, on el 14 de juliol de 2002, al Convent de Sant Agustí, inicià la seva trajectòria amb l’estrena d’ “Scherzo”.

 

FITXA ARTÍSTICA

Direcció: Gemma Beltran
Dramatúrgia: Gemma Beltran, inspirada entextos de Kafka, Lewis Carroll, Pirandello i Calderón de la Barca
Intèrprets: Toni Viñals, Robert González i Anna Alborch
Arranjaments musicals: Paco Viciana
Espai escènic: Ramon Ivars i Gemma Beltran
Entrenament/laboratori: Moreno Bernandi
Vestuari: Ramon Ivars i Gemma Beltran
Disseny d’il·luminació: David Bofarull
Fotografia: Sergi Garriga Riu
Ajudantia de direcció: Boris Daussà
Ajudant d’espai escènic: Estanis Aboal
Producció executiva: Cristina Ferrer/ Marta Riera

Agraïments: Centre Cultural Cardedeu, Serveis tècnics A.R.A.so, Teatre Akademia, Maria G. Rovelló, Mercè Managuerra, Ramon Simó, Sergi Garriga Riu, Claudio Zulian, Jacobo Sucari, Josep Mª Martí, Montse Guallar, Alberto Fregenal, Mercè Peralta, Joan Colomer, Cia Mar Gómez.

Oklahoma és una coproducció del Grec 2017 Festival de Barcelona, la Companyia Dei Furbi i el Teatro Libero de Palerm.

Amb la col·laboració de l'Institut Català de les Empreses Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat. Companyia en residència al Teatre Akadèmia i Fabra i Coats - Fàbrica de Creació.

 

Vídeo

 

 

FOTOGRAFIES - Sergi Garriga Riu 

 OKLAHOMA 01   OKLAHOMA 02   OKLAHOMA 03

 OKLAHOMA 04   OKLAHOMA 05   OKLAHOMA 06

 OKLAHOMA 07   OKLAHOMA 08   OKLAHOMA 09

 OKLAHOMA 10   OKLAHOMA 11   OKLAHOMA 12

 OKLAHOMA 13   OKLAHOMA 14  OKLAHOMA 15  OKLAHOMA 17

 

Oklahoma és una coproducció del Grec 2017 Festival de Barcelona i el teatro Líbero de Palerm.

 Grec Llima 1 72dpi                ICEC              Logo TEATROLIBEROPA       AraSoLogo Centre Cultural Cardedeu B N

                                                                         

Companyia en residència:      

     akademia           Fabra i coats

 

 
 

Menu Footer