Scherzo

Broma... broma joiosa i a vegades impúdica.
Un esclat d’alegria i amor per la festa.
Una mascarada per a desemmascarar la veritat...

Ens hem deixat atrapar pel fenomen irresistible de la Comèdia de l’Art i hem volgut fer un espectacle de creació seguint fidelment la seva tècnica all’improvvisso i l’estil dels canovaccios del segle XVI.

Scherzo, joc i broma... broma joiosa i a vegades impúdica. Un esclat d’alegria i amor per la festa. Una mascarada per a desemmascarar la veritat.. Ens hem deixat atrapar pel fenomen irresistible de la Comèdia de l’Art i hem volgut fer un espectacle de creació seguint fidelment la seva tècnica “all’improvvisso” i l’estil dels "canovaccios" del segle XVI. Amb una única finalitat, no avorrir mai fent “espectacle” amb una important càrrega d’anàlisi dels contrastos socials. Reflexionant amb humor i passió sobre el treball de creació. Enllaçant les qualitats de la interpretació, del mim, de l'acrobàcia, del cant, de l’esgrima, de la dansa a través dels seus personatges, plens de vigor i humanitat. La Comèdia de l’Art, que neix sota el signe de la trobada entre la gran tradició religiosa de l’edat mitjana, el nou esperit del Renaixement i la cultura carnavalesca, entre les formes del teatre popular, la tradició de la fira, els saltimbanquis, dels xerraires i de la comèdia erudita llatina i grega; entre els carrers, les places i els corrals de reis i nobles. Ens arriba avui a través dels segles, amb el seu humor eloqüent i amb una càrrega d’optimisme, que sens dubte necessitem.

*Scherzo de l'italià: "joc" també és una forma musical. Un títol escollit pel seu doble sentit i que representa les intencions mes lúdiques de l’espectacle.

Scherzo va ser estrenat el 14 de juliol de 2002 al Convent de Sant Agustí dins la programació del Grec Festival de Barcelona


Fitxa artística

Capitano i Pantalone Òscar Bosch
Colombina Elia Corral
Beatrice Ester Cort
Bruixa i cosina Eva Cutura
Enamorat Lelio Albert Feixas
Enamorat Juan de la Cruz Roger Julià
Arlequí (en alternança) Santi Monreal i Marc Vilavella
Trufaldino i Francesca Anna Sahun

Assistent a la direcció Sandra Monclús
Pantomima i combats Pawel Rouba
Màscares i “Palco scenico”  Stefano Perocco
Fotografies Ros Ribas
Vestuari amb la col·laboració de Ramon Ivars

Dramatúrgia i direcció Gemma Beltran (gb)

Producció Baubo SCCL

Amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 
Cançons:
ROSTIVA I CORNI E LE CATAGNE IN FORNO   (A. Banchieri 1567-1634)
VIVA TUTTE LE VEZZOCE (Felice Giardini, 1716-1796)
GLI AMANTI MORESCANDO (A. Banchieri, 1567-1634)