La Flauta Màgica

Dossier ENG

Dossier CAT

Dossier ES

Fotografies

Guanyadora del Premi Max 2014 al millor espectacle musical

 

Es tracta d’una adaptació lliure de l’òpera de Mozart La Flauta Màgica que fa la Companyia Dei Furbi, sota el subtítol Variacions Dei Furbi. Una versió de teatre i música a cappella. És a dir, només veus. La part instrumental passa també a través de les veus i els cants dels intèrprets en unes polifonies adaptades i originals per a aquesta proposta.

És una combinació, doncs, de teatre i música en la qual l’espai escènic es resol a partir de la síntesi de l’òpera de Mozart. Muntar La Flauta Màgia amb joia i delit és una de les fites de la posada en escena de la companyia Dei Furbi.

S’ha utilitzat, cal destacar-ho, alguns fragments de l’obra original que s’acostumen a suprimir gairebé sempre en les representacions de l’obra.

Els personatges de l’obra són per a Dei Furbi els únics miralls on poder reflectir-nos.

 

Sinopsi

 

La flauta màgica és una gran ficció simbòlica que culmina en un himne de fraternitat universal.

Mozart ens expressa de forma neta i precisa que és gràcies al poder de la música (de l’art) que els personatges podran travessar alegres la fosca nit de la por

Aquesta idea, amb la que la Companyia Dei Furbi sintetitza l'obra Mozart i que escull com a fil conductor, fa que l’especulació absolutista entre el Bé i el Mal no podem observar-la més que des del seu pla simbòlic i com a teló de fons, per entendre el comportament dels nostres autèntics protagonistes que darrere de “la recerca de llum” esdevenen contemporanis i nostres.

Tanmateix, Dei Furbi ha salpebrat el conjunt amb una gran dosi d'humor que fa que aquest muntatge de qualitat sigui altament recomanable per als grans amants de la broma i la diversió.
 

Fitxa artística

 

Dramatúrgia i direcció Gemma Beltran
Direcció musical David Costa
Actors Toni Vinyals, Queralt Albinyana, Marc Pujol, Robert González, Anna Herebia i David Marcè (en alternança Joana Estebanell i Marc Vilavella)
Arranjaments musicals Paco Viciana
Il·luminació David Bofarull
Espai escènic Ramon Ivars, Oscar Merino i Gemma Beltran
Vestuari Ramon Ivars i Gemma Beltran
Mascares Balineses
Realització vestuari Elisa Echegaray i Maria Albadalejo
Assistent a la direcció Boris Daussà
Coordinació del projecte i de producció Marta Riera i Maria Rovelló
Imatge Wave Cap
Cap tècnic David Bofarull i Javier Muñoz
Producció Baubo SCCL.

Amb la col·laboració de ATRIUM Viladecans, Vol-Ras, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Institut Ramon Llull i NEUKÖLLNER OPER BERLIN, (Alemanya) i SGAE.

Agraïments Institut del Teatre de Barcelona, Vol-Ras,Teatral.net, Josep Maria Martí, Claudio Zulian, Jacobo Sucari, Alberto Fregenal, Mabel, Montse Guallar, Marta Figueras, Roger Julià, Jorge Bernárdez, Gilbert Bosch, Lluís San Andrés, Dietrich Grosse i David Marcé.